Jongens C dringen door in halve finale NOJK

11 februari 2017 Nieuws

In het weekend van 24 januari werd de voorronde van het NOJK in Emmen gespeeld. Deze keer betrof het een tussenronde, omdat op 7 januari vanwege de slecht berijdbare wegen heel veel teams niet afgereisd waren om de voorronde te kunnen spelen.

Er stonden 3 wedstrijden op het programma. Dynamo Apeldoorn, SVI Zwolle en Lycurgus Groningen moesten verslagen worden. De eerste 2 van deze poule zouden doordringen naar de halve finale. Bij aankomst bleek dat SVI niet op was komen dagen, waardoor onze kansen weer iets groter waren.

De eerste wedstrijd moest gespeeld worden tegen Dynamo Apeldoorn. Dit is een team wat de eerste helft van de competitie in de topklasse heeft gespeeld. Bij het inspelen was dit dan ook goed te merken. Desalniettemin begonnen we vol goed moed goede moed aan de wedstrijd. Vooraf hadden we met elkaar afgesproken om serverend risico te nemen. Hierdoor moest Dynamo Apeldoorn alle zeilen bijzetten om de passing goed te brengen. Het bleek dat we ze gedurende de gehele set goed onder druk wisten te houden met als resultaat dat we aan het begin van de set een kleine voorspring namen. Op het eind van de set wist Dynamo het verschil dan toch te maken; We verloren nipt met 25-21.
Met de verwachting dat Dynamo Apeldoorn in de tweede set een tandje bij zou schakelen, begonnen we weer vrijuit te spelen. Dynamo wist direct op voorsprong te komen, maar na een time out van onze kant, wisten we toch puntje voor puntje weer dichter bij te komen. We kwamen zelfs op voorsprong. Net als in de eerste set wist Dynamo op het eind van de set weer het verschil te maken. Weer nipt verloren met 25-21.

De tweede wedstrijd moesten we tegen Lycurgus uit Groningen. Dit team komt, net als wij, uit in de eerste klasse. Dus er lagen kansen. Met deze gedachte begonnen we aan de eerste set. Vanaf het begin liep het goed en we namen direct een ruime voorsprong. Lycurgus kwam nog even terug, maar we wonnen de set met 25-17. Hoera, nu proberen de tweede ook te winnen.

In de tweede set kwam Lycurgus er niet meer aan te pas. Toen wij 17 punten hadden gehaald konden we al een klein feestje vieren; de halve finale was een feit. Deze set wiste we overtuigend te winnen met 25-11.
18 februari worden de halve finale’s gespeeld. Deze keer moeten we naar Veenendaal en zullen we daar ons beste beentje voor gaan zetten. We gaan er dan weer een leuke dag van maken en wie weet.