6 Halve zolen en de Brandweer van Akkrum

10 november 2013

Afgelopen vrijdag mocht het inmiddels duchtig ontmantelde Heren3 team weer opdraven voor een avondje ballen. We zijn druk bezig met een soort tien-kleine negertjes verhaal, want het is allemaal kommer-en-kwel met de fysieke en hier en daar mentale gesteldheid van dit team. Daarom draaien we ook zo goed. Omdat Arno vorige week een plotselinge aanval van grote fitheid had gehad, besloot hij deze vrijdag even een steigerplank op zijn kruin neer te laten komen, zodat hij weer in goede vorm zou raken. Met een paar hechtingen hier en daar was het goed genoeg voor het heren3 niveau. Kapper Henkie voelde zijn knibbel, Marten zat nog in boerenkool sferen en Rimmer, tsja… Zes halve zolen dus, geen wissels, dus maak er het beste maar van!

Tegenstander vanavond was het Akkrumer VC 2 team. Ze kunnen een leuke pot ballen, en stonden op een keurig 2e plek samen met ons. Onderweg was er al de nodige spektakel, want op de A32 stond een voertuig in lichterlaaie. We waren nog maar net bij de Akkrumer sporthal, of wie dook daar op met verschrikte ogen? JUIST! Onze grote vriend en ex-lid Auke Brouwer. Hij was op t fietsje naar de hal gekomen en zich lam geschrokken toen er plots enkele enorm zwaailichten achter hem opdoken. De brandweer van Akkrum rukte massaal uit en werden opgehouden door een volleyballer..

Toen we na lang wachten en nog langer inspelen mochten aanvangen met de wedstrijd wees de klok al ver voorbij half negen. Ook dit keer offerden we onze man met het gouden-polsje Rimmer op aan de verfoeide Mid positie (veel draven en weinig slaan). De start was redelijk goed, maar toen de Akkrumers een beetje wakker waren geworden en BLIKSEM hadden geroepen, werd het voor ons steeds zwaarder. Coach Klaas probeerde  het tij nog te keren met een paar goede time-outs, maar we waren te laat wakker. 1-0 achter in sets met een punt of 20.

De tweede set ging het een stuk beter. Een mooie set die tot 20-20 gelijk op ging. We haalden een paar onmogelijke ballen van de grond, zoals het ons betaamde. Arno prottelde nog wel wat, hij kwam er niet door op buiten. Pelle had de smaak daarentegen wel weer wat te pakken. Helaas kwam de Akkrumer met de lastigste serve aan bod, waar we geen raad mee wisten. Fokke en daarna Rimmer kregen de ballen zo voor de bakkes en ineens was de set afgelopen. BLIKSEM!

De laatste set haalden we het tactische konijn uit de hoed: Rimmer terug op buiten en Arno-Steigerpijp op de mid! Ja ja, dat stond in geen enkele boekje van welke scout dan ook! Om in cliches te blijven: het werd een prachtige set voor de neutrale toeschouwer! Kolderieke toestanden bij Hevoc waar ze soms met zn 2-en of 3-en op een bal afdoken, maar uiteindelijk wel van alles en nog wat aan “zekere punten” terug wisten te brengen. De scheids besloot hier en daar eens technisch te gaan fluiten en dat was zeker geen overbodige luxe. Het ging weer aardig gelijk op, maar het was wel Akkrum dat als eerste op set-punt kwam. Geluk bewaarden we het beste voor het laatste: we maakten in side-out positie 24-24 en 25-25 met keurige aanvallen. Arno snapt nu ook wat het woord Side-out betekent! Daarna kwam captain Pelle aan de serve en konden we uiteindelijk deze set met 27-25 binnen halen. Voorwaar knap van dit stel strijders. Het eerste verlies van dit seizoen was een feit, maar goed: het had erger gekund. Helaas kreeg “Brandweerman-Sam” geen speeltijd, we hadden hem  graag nog even aan het werk gezien.

We zijn nu een weekje vrij omdat de wedstrijd van vrijdag aanstaande is verschoven naar de maandag erop (wegens juist ja: gebrek aan spelers!). Ik wil dan ook graag eindigen met een oproep voor een nieuwe heren3 speler. Profiel: hij moet goed kunnen “roppe en balte”, bereid zijn om hier en daar  voor mid te spelen en niet al te fit en jong meer zijn. Een sigaartje lusten en van poker houden zijn een PRE. Herken jij jezelf in dit profiel en heb je tijd op de freed-te-jun? Meld je dan aan bij ondergetekende! Arbeidsvoorwaarden worden we het later wel over eens. (iets met veel drank)

Fokke