Dames 2 en Marjolijn haar versnellingen..

27 november 2016

Kouder dan koud is het vrijdagavond 25 november 2016 wanneer wij verzamelen voor de uitwedstrijd tegen Punt Út uit Blauwhuis. Ook de auto van Marjolijn had er moeite mee, of lag het aan het gebruik van versnellingen? Marjolijn haar aankomst was in ieder geval luid en duidelijk.

De kou was dan ook het enige probleem, want blijkbaar komen we om in het aanbod van de auto’s. Gelukkig bestaat de app, anders stonden er sowieso vijf auto’s klaar om ons als echte VIP, very important (volleybal) players, te vervoeren. Wanneer we uiteindelijk met 7 dames plus coach Jacob in drie auto’s op weg kunnen, begint onze eerste challenge: wat is het mistig!

Veilig aangekomen blijkt het te gaan om een schattige basisschool met sporthal. Nou, sporthal? Eén veld, met grenzend een kantine en boven de tribune met publiek. Dat overigens al een aantal dagen op ons zat te wachten. Er was een officieel affiche op de FB-site komen te staan met de beruchte wedstrijd tegen de Hevoc dames 2. Ja hallo, daar waren we al.

Punt Út is een team met daarin jonge en wat oudere dames. Een paar lange speelsters zetten een goed blok op de buiten met op de mid een sterke aanval. Tijdens het inspelen voelden wij het al; het beloofde een leuk avondje volleybal te worden.

Set 1 is begonnen. Eenmaal op gang gekomen hebben we redelijk simpel de set binnengehaald. Opslagen gingen goed, ballen werden vaak geweldig door ons afgeblokt, met als resultaat: 23-25.

Al verkondigde Jacob nog wel even dat het zingen van de laatste punten in de set ons wat afleidde. Nou, volgens ons hebben we dat juist nodig. “O, ga dan maar gewoon door, ja, wat maakt het mij ook uit.’

Set 2. In deze set was onze aanval een stuk sterker dan dat van Punt Út. De passes kwam aan en dat resulteerde in goede aanvallen. We liepen op de tegenstander uit en konden vrij gemakkelijk set 2 binnenhalen. Set eindstand: 20-25.

De volgende set, en we verklappen daarin al het goede resultaat: 19-25. Sowieso 4 punten mee terug naar Heerenveen.

Set 4: Nou, die winst is binnen en dat was te merken. Alles wat in set 1, 2 en 3 meezat, werkte nu niet meer. We stonden direct met 4-0 achter en zo bleef het verschil ook telkens. Het probleem omschrijven als ‘schoonheidsfoutjes’ is té positief. Laten we het een ‘mentale dip’ noemen. Volgens Jacob slaan de dames van Punt Út op als houthakkers, dus diep achterin moet worden gepasst. Goede tip, maar alsnog liep het niet goed meer. Werd er goed gepasst, ging het voorin fout of kregen we hem snoeihard terug. Helaas kwamen we te laat weer een beetje op gang en dan zijn de vijfentwintig punten snel geteld: 25-18.

Al voelde het misschien op dat moment als een overwinning met een vervelend randje, het is natuurlijk wel een 1-3 overwinning wat ons op dit moment op plek 3 zet. Ja ja, OPM…

Volgende week thuis tegen de dames van Gorredijk, Reva Ds2 om 20:45! #bethere