Dames 2 tot dusver

10 november 2013

Het seizoen is alweer een tijdje bezig, dus hoog tijd voor de stand van zaken van dames 2.

Dit seizoen is er wel heel erg veel nieuw: nieuwe speelsters/herintreders, nieuw team, nieuwe trainer, nieuwe schoenen en een nieuwe thuishal. Het is wel duidelijk dat het dus allemaal een beetje wennen is. ¬†Hoe kom je zelf weer in het spelletje, hoe help je elkaar en vooral hoe vorm je een echt team? Gewoon lekker fanatiek er tegen aan, geen al te hoge verwachtingen hebben en gezellig 1 avondje in de week trainen en 1 avondje in de week een wedstrijdje. Inmiddels zijn we 5 wedstrijden onderweg…

De eerste wedstrijd: was die er…?

De tweede wedstrijd: we zijn begonnen. In onze “team limo” zijn we bijna een uur onderweg naar Meppel. Voordeel is dat je elkaar een beetje kan leren kennen. En er is op de “snel”weg best veel te zien, parkeren doe je in de vakken en half op de weg. De automatismen moeten nog komen, maar aan plezier en gezelligheid geen gebrek.

De derde: We raken iets meer ingespeel, krijgen iets meer servedruk en gaan voor steeds meer ballen. En de laatste set winnen we, het “kampioooone, kampioooone” barstte los! De oudere garde is vol vertrouwen en weet, als we zo doorgaan komen de punten vanzelf.

De vierde: Wat een geweldige sporthal in Emmeloord. Alles nieuw. Jammer alleen dat de douches het niet deden, nog jammerder was dat we daar pas achter kwamen toen we geen draad meer aan hadden… Dus creatief met handdoeken op zoek naar een andere kleedkamer… 2 Sets verliezen met 2 puntjes verschil. Dan is 0 punten mee naar huis toch wel erg zuur en we hadden nog wel zo’n grote auto mee. Daar hadden ze zat ingepast. De punten waren al eerder dichtbij dan we hadden gedacht. Maar deze wedstrijd gaf nog meer vertrouwen voor de toekomst.

De tot nu toe laatste wedstrijd: Van te voren weer even de jeugd bewonderd. En daarna zelf vol aan de bak. We wilden een fanatiekere warming up zodat we warmer en vooral scherper aan de wedstrijd zouden beginnen. Dit had direct resultaat. We wonnen de eerste set. Jippiiiiieeeee weer een punt. De tweede en derde waren erg snel voorbij. Maar aangezien we nog maar anderhalf uur bezig waren, hadden wij wel zin om nog even door te gaan. En we kregen vleugels, voordat de tegenstander de bal op de grond kon krijgen, hadden wij er alweer een handje onder. De aanval scoorde goed en de serve liep super. Daar was het volgende setpunt. Onze eerste “vijfsetter” was een feit. Ernstig onder de indruk, konden we met een 8-2 achterstand weer richting de volle tribunes spelen. We kwamen nog goed terug, maar helaas verloren we deze set toch. Wat een goed gevoel. In een wedstrijd je punten totaal verdrievoudigen, dat lukt ons niet nog eens, maar de punten zijn er.

“En doorrrrrrrrrr”

Als laatste wil ik nog een bedank regeltje doen voor onze supporters, tellers, scheidsrechters en de speelsters die allemaal met ons zijn meegeweest, BEDANKT.

Onze eerst volgende thuiswedstrijd is 22 november om 20.15 uur, tot dan!