Goede start voor HeVoC HS2

22 september 2014

HS2 is dit jaar iets verandert ten opzichte van vorig jaar. Het team is aangevuld met drie spelers nl; Jacob de Haas, Klaas poortema en Vincent Balk.  Vorige week zaterdag hebben we nog een toernooi mogen spelen in Groningen wat redelijk goed verliep. Helaas raakte Johan jr aan het einde van de eerste wedstrijd geblesseerd. Hopelijk hersteld hij snel van zijn enkel blessure , want we kunnen hem goed gebruiken in het team.

Afgelopen vrijdag is de competitie voor H2 weer begonnen en we mochten aantreden tegen SNVV uit Sint Nicolaasga. Het begin van de eerste set verliep vrij rommelig van onze kant. De passing kwam niet lekker en daar stond tegenover dat SNVV goed stond te blokken. Daarom werd er gewisseld waardoor het passend een stuk beter werd. De vele onnodige fouten in het eerste gedeelte van de eerste set konden niet tijdig goed gemaakt worden wat dus uiteindelijk resulteerde in het verlies van de eerste set.

De tweede set zijn we begonnen zoals we de eerste gestopt waren, waardoor het spel van onze kant  steeds gevarieerder werd en we meer druk konden uitoefenen op de tegenstander. Ook nam de servicedruk van onze kant toe, waardoor SNVV er eigenlijk niet aan te pas kwam. Terecht haalde we dan ook de tweede set binnen.

De derde set was eigenlijk hetzelfde spelbeeld als in de tweede set. Redelijk goeie passing en gevarieerd spel bracht ons ook de derde setwinst.

In de vierde set begonnen we wat slechter wat direct een aantal punten achterstand betekende. De hele set liepen we continu net wat achter op SNVV. Gelukkig konden we aan het einde van de set  toch nog langszij komen en de setwinst naar ons toe slepen (iedereen had meer zin in bier dan in een vijfde set.)

Al met al hebben we redelijk goed gespeeld als team. Positioneel valt er hier en daar nog wel wat te verbeteren, maar het eerste groene balletje is binnen, op naar het gouden balletje. Jan Willem bedankt voor het meespelen.

Vincent Balk