Heren 3 Floreert!

26 oktober 2013

Heren3 schreeuwen zich naar het eerste gouden balletje

Al ruim 50 jaar bestaat er in Nederland het fenomeen Floriade: een tentoonstelling van de tuinbouw en aanverwante sectoren die eens in de 10 jaar wordt gehouden. Nu zult u het geloven of niet, maar eigelijk is de Floriade de opvolger van de zogenaamde Floratentoonstellingen (echt waar, zoek maar na). Oftewel: Flora heeft dit bedacht! En laten wij daar nu net tegen moeten spelen afgelopen vrijdag! Je hoeft geen groot kenner te zijn, om te zien dat de grootste Bloeitijd van dit team al is geweest. Ze spelen al net zolang als de Floriade bestaat volgens mij, maar oh, wat spelen ze slim, en vegen ze al jaren hun paadje schoon in de 2e klasse! Ons team loopt in ieder geval altijd te harken tegen dit team en verliest iedere wedstrijd 1 of 2 sets.

Afgelopen vrijdag misten we Erwin en Klaas (die nog steeds in de lappenmand zit, en tegenwoordig niets anders doet dat foto’s maken). Gelukkig had Pelle Jelle gevonden (klink bijna poëtisch) om mee te doen. Daarnaast was Johan vd Molen bereid om als coach te fungeren, en dat is altijd fijn-langs-de-lijn! Arno verklaarde vooraf dat hij zich redelijk fit voelde, een slecht teken dus, want dan speelt hij nooit zo goed. Toch een basisplekje voor hem. Omdat Fokke weer terug was na zijn echtscheiding van Annelies en Annekies mocht Arno het vanavond op de buiten positie proberen.

De eerste set leek het wel of heren3 aan de Pokon was geweest. Flora kreeg geen kans, als kleine madeliefjes werden ze door de grote heren3 laarzen verplettert. De pass lag mooi voor Henk, zodat hij ook de mid een paar keer mooi kon bedienen. Marten wist hier wel raad mee. Uitslag: 25-12 ongeveer

In de tweede set een tactische vondst van koots Johan: iedereen drie plekjes terug draaien in de start opstelling. Ik moest meteen denken aan dat Lama-spel, maar het bleek helemaal niet zo ingewikkeld. Deze set hadden we veel meer moeite om de pass goed te geven. Er moest harder gewerkt worden voor de punten, de harken kwamen al weer uit de schuur. Gelukkig is er altijd een betrouwbare gifspuiter op de buiten positie: Pelle. Meerdere malen scoorde hij, ook vanaf de drie, en dat scheelt een hele hoop als je op de mid en achterover niet zoveel kunt. Johan bleef maar roepen dat we kabaal moesten maken en moesten vieren, gelukkig kwam de boodschap goed aan. De Florianen begonnen Arno een beetje te jennen toen hij op de buiten stond, maar keken lelijk op hun neus toen uitgerekend hij de set besliste met een mooie smash.

De laatste set begon pas laat, waardoor we zowaar wat publiek kregen. Al blijft het wennen dat het meest publiek achter glas zit (ramen dan wel bierglazen). Arno had zn (on)kruid wat verschoten, daarom mocht Jelle het proberen op zijn plaats. Deze set ging nog n tikkie stroever dan de tweede. Het was nu echt harken geblazen en vooral: heel veel schreeuwen en roepen. Als een meisjes-A team begonnen we te klappen en te zingen, tja je moet heel wat over hebben voor een gouden bal tegen Flora. Heel lang stonden we steeds een punt of 3 a 4 achter, het lukt maar niet om echt langszij te komen. Johan besloot Arno weer in te brengen voor Jelle. Uiteindelijk hebben we door een combinatie van hard werken, een paar listige prik balletjes en vooral veel schreeuwen en vieren enz de set toch gepakt met ongeveer 25-22, en was het eerste gouden balletje-ever tegen flora een feit.

nadat iedereen de overalls had uitgestroept en de bescheiden, doch warme stralen over de vermoeide spieren had laten stromen, werd er nog even gepast geëvalueerd in de gezellige kantine. Een puike start in de competitie in ieder geval! Jelle en Johan: bedankt, volgende week spelen we weer thuis, tegen Tsjukemarders.

 

Fokke