Heren 4 en de Harde Waarheid

10 januari 2017

Afgelopen maandag mocht Heren 4 de inhaalwedstrijd spelen tegen het Koudumer Oeverzwaluwen. De eerste pot van het nieuwe jaar, wat zou dat brengen? Na een geslaagde eerste seizoenshelft en een blessurerijke december maand was het even gissen waar we zouden staan. In gedachten had ik het verslag al klaar voor deze wedstrijd:

Heren4 pakt de draad weer op met GLANSRIJKE overwinning tegen Oeverzwaluwen

..ondanks afwezigheid van Klaas Boersma werd met invaller Henk van Houten en Fred Goudberg nauwelijks aan kracht ingeboet.. bla bla.. Eerste set van meet af aan gefocust op een goed resultaat…zwam zwam..Tegenstander ook in tweede set er niet aan te pas gekomen enz enz….Spel naar hartelust verdeelt door onze kalende spelverdeler..Zelfs in de derde set kon onze Eminence grise/aanvoerder het zich permitteren als heer van Stand om stand te houden op de bank blabla bla.. Vierde set was even moeilijk qua concentratie maar viel uiteindelijk ook met ruime cijfers uit in het voordeel van onze helden…. “

Tot zover mijn gedachten. Nu de harde waarheid:

Heren 4 bakte er erg weinig van (niets klinkt ook zo raar).

We hebben compleet verdiend verloren van een gretige tegenstander. We zullen de lezer niet vermoeien met wat er allemaal fout ging. Blessures spelen ons nog steeds parten, en zo niet, dan  is het toch wel de mentale kwetsbaarheid. De harde waarheid is ook: heren 4 is maar een heel gewoon ploegje in de tweede klasse. We kunnen van iedereen winnen, maar ook verliezen! Moraal van het verhaal is dan toch: spelplezier hervinden en leren van de fouten!

Tot zover bent u weer bijgepraat. Komende vrijdag gaan we dit debacle meteen weer even goed recht zetten, zoals Heren Vier dat betaamt! JAWOHL!!

 

Fokke