Heren 4: het seizoen in cijfers

22 april 2017

Afgelopen donderdag sloot Heren 4 een bijzonder jaar af in Harlingen, tegen rode lantaarndrager VVH2. Het werd een verdiende 4-0 overwinning, waarbij de laatste set nodeloos spannend werd gemaakt. Gelukkig zat Heren4 met 29-27 aan de goede kant van de score. Tijd om terug te blikken. Omdat algemeen bekend is dat er onder de vaste Heren4 volgers een aantal cijfer-freaks zitten, hier het afgelopen seizoen in cijfers.

Aantal gebruikte spelers: 22!

Helaas net niet het complete A-Jongens team (sorry Bram), Johan vd M heel vaak, Sem Herder en daarnaast onze gabbers van het derde, als ook Wilfred M eenmalig. Het was een bont gezelschap van spelers, de panorama team foto is nog niet gemaakt helaas. Iedereen hartelijk dank voor jullie hulp!

Grootste leeftijdsspreiding tijdens wedstrijd: een  jaar of veertig!

De jongste speler was de destijds 12-jarige Sem Herder. De naam van de oudste speler zullen we uit respect voor onze Heer-van-stand niet vermelden..

Trainingsopkomst: ruim boven de 70% (excl Heren3). Netjes hoor!

Aantal vijf-setters: 8 stuks.

Waarvan 1 niet gespeeld (reglementaire overwinning). Van de overige 7 werden er 4 gewonnen, dus verder niet erg bijzonder.

Dikste uitslagen:

Op 25 november versloeg Heren4 (toen nog MET Pelle) rode lantaarndrager SNVV met 4-0, de Sint-Nieksters kregen maar 52 punten in de wedstrijd (gem. 13 per set). Op 10 februari begon een maand-van-horror met louter 4-0 nederlagen in Hommerts, alwaar het plaatselijke Far-Ut ons trakteerde op een grote nederlaag in een kleine zaal. Slechts 56 punten kregen  we mee terug in de auto.

Chauffeurs en leeftijden:

Statistisch positief gecorreleerd: Hoe ouder, hoe vaker achter het stuur. Raar-maar-waar. Wiebren en Marten hebben heel wat afgetufd, de A-Jongens hebben verdacht weinig gereden. Wie het snapt mag het zeggen.

Wissel-van-het-jaar:

Ongetwijfeld de wissel van Henri Brouwer, die als invaller meespeelde in de laatste thuiswedstrijd tegen De Walde. Hij besloot op bijna-matchpunt een sprong-serve te wagen, die volgens de getuigen het net uiteindelijk niet eens geraakt heeft. Hij werd prompt gewisseld, en dat betekende einde seizoen en tevens: EINDE CARRIERE!

Bijna-wissel-van-het-jaar:

De wissel in de wedstrijd in Stavoren: Niek en Sem Herder voor respectievelijk Marten en Wiebren. De gemiddelde leeftijd op het veld daalde in een klap met een  jaar of 15!

Aantal set-ups op drie meter van Wiebren:

12 (bedoeld) en 5 (per ongeluk). Waarvan de meesten wel in de 2e seizoenshelft, toen Pelle node werd gemist. De eerste set-up-op-3 was op 25 november, zie het verslag op de site.

Speelminuten:

Meest: Wiebren. Heel uitgekiend en ervaren kiest hij zijn momenten. En miste dus bijna niets! Minst: Arno. De geest van Arno waart nog wel  rond in de BW hal, maar helaas moesten we hem op het veld missen. Volgend seizoen is hem een baan als fulltime coach/zijlijn-brulaap aangeboden.

Blessures

Langst durend: Schouder van Pelle. Als sinds december een grote kwelling voor onze grote centenbewaker, we hopen hem in september weer fris te mogen begroeten. Kortst durend: de Spaanse Griep van Klaas El Boersma (gedurende de lengte van  1 trainingsavond waarop er tegelijkertijd Barcelona-Champions League voetbal voor de buis is)

Grootste set-uitslag:

De wedstrijd op 4 februari tegen  Stavoren. Voor Stavoren wakker geworden was, was de 1e set geëindigd in een serveer oefening: 25-5. (De rest van de wedstrijd was nog behoorlijk lastig trouwens)

Aantal kilometers gereden naar uitwedstrijden:

In totaal bijna duizend kilometer! Verdeeld over 11 uit wedstrijden toch 90 km per keer.. Voor een meer cijfermatige onderbouwing verwijs ik graag naar het verslag van onze Heer-van-Stand Marten  Bustra met de titel  Elfstedenkoorts. De oplettende analyticus zal nu ook  meteen het antwoord weten op de vraag welke Heren4 spelers dit seizoen de hoogste brandstofkosten hebben gehad.

Meest verrassende debuut:

Pelle Bles, als invaller-scheidsrechter in de thuis wedstrijd tegen Far-Ut. Hij heeft in het veld nog nooit zo gezweet, als die avond op de bok…

Meest exotische speelhal:

De bekerpot in een hal van een school in Zwartsluis.

Wedstrijd met de meeste service-fouten:

De uitwedstrijd tegen Far-Ut. Doordat de lijn waarachter geserveerd moest worden 1 meter het veld in liep, serveerde Hevoc de helft van alle ballen uit. Nog steeds een traumatische ervaring voor uw verslaggever.

Meest veelzijdige speler:

Met afstand Henk van Houten. Het aantal  posities waarop hij heeft gespeeld dit seizoen houdt tegenwoordig gelijke tred met het begincijfer van zijn leeftijd. Verder commentaar overbodig.

Meest indrukwekkende scheidsrechter-optreden.

Zondermeer de Vrouwtjes-van-Stavoren, in de wedstrijd tegen jawel: Stavoren! Je moet het gezien hebben om na te kunnen vertellen.

Meest indrukwekkende tirade tegen een scheidsrechter.

De tirade van Wiebren in bovengenoemde wedstrijd. Je moet het wederom gezien hebben om na te kunnen vertellen.

 

Dat was het. Oan t sjins en tot volgend seizoen!

 

Fokke