Heren 4 neemt Revanche tegen de Haree-mannen

19 januari 2017

In het knusse Friese stadje Bolsward wordt bij tijd en wijle een knap briek taaltje gebezigd. Het is een soort van Stads-Fries. Als de Bolswarders elkaar tegen komen, roepen ze steeds “Haree!”, wat zoveel betekent als “No, goeie!”. Afgelopen vrijdag mocht de Heren4-brigade proberen zicht te herstellen van  de smadelijk nederlaag van de maandag avond daarvoor. En uitgerekende tegen  deze Haree-equipe. Harrejarre.

Nu is het iedere week weer een verrassing welke mensen er deze keer meedoen bij Heren4, ook vanavond vormde hierop  geen uitzondering. Dit keer mocht A-junior Joram Kuyvenhoven  zijn debuut maken, nadat hij letterlijk vanachter zijn consumptie uit de kantine vandaan was geplukt en zich naar huis had gespoed om zijn volleybalkleren  op te halen. Het is Heren4 een doel om aan het eind van het seizoen pas een teamfoto te maken. Dit moet dan meteen  een panorama foto worden, omdat anders alle invallers er niet op  passen. Onze stempelkaart van het jongens A team is inmiddels al aardig vol! Daarnaast hadden we Johan vd Molen (die net zoveel wedstrijden voor Heren4 heeft gespeeld als voor Heren2 zo’n beetje) ook mee, voor de geblesseerde Pelle. Pelle werd op mid geposteerd met een simpele opdracht: op tijd springen en handen omhoog!

De eerste set ging gelijk op. De neutrale toeschouwer was de winnaar, alleen was die er niet. Helaas maakte Heren4 aan het eind van de set ongeveer 4 persoonlijke fouten op rij, zodat de set met 21-25 naar de Haree-brigade ging. Het was wel duidelijk dat Heren4 diep moest gaan. De Bolswarders hadden een goed blok staan en de taktische balletjes had men ook goed het zicht op.

De tweede set begon erg slecht, binnen  no-time een punt of 8 achter. Halverwege kwam er toch weer wat spirit terug. Op een of andere manier overkwam Bolsward hetzelfde als ons de eerste set, en zo ging deze set naar Heren4 (1-1). Johan had vandaag zijn alles-of-niets bril op, en dat was in set twee gelukkig vaak “Alles”!

De derde set was er dan het debuut van Joram. Hij mocht de diagonaal positie bekleden en deed dat erg goed, hoewel  de Bolswarders de eerste ballen die hij raakte met “oeh”-geluiden begeleiden. Bepaald niet zo sportief, gelukkig was de scheids doof hiervoor. De eerste helft was er eigelijk geen vuiltje aan de lucht en kon Heren4 mooi afstand nemen van de tegenstander. Zo rond punt 15 was het even  wat slordig, en wisselde Marten Joram weer even terug. Uiteindelijk was de winst verdiend (2-1).

Zo mooi als de derde set was, zo beroerd was de vierde. De traditionele dip van Heren4, was ook deze avond erg duidelijk, zelfs ontluisterend! Koppies naar beneden, geen zelfvertrouwen en erg stil in het veld. Wat een verschil met de set ervoor. Totaal kansloos, zodat we weer eens een vijf-setter mochten gaan spelen (2-2). Hier rechtte Heren4 zijn rug. Steeds een punt of 3 voor, en dat was  best knap met de 4e set in  het achterhoofd. Bij de Haree mannen ging het licht uit, net als in het grootste gedeelte van de Blauw-Wit hal. Zo bleef de bal groen en had Heren4 zijn revanche te pakken. Wat dit zal brengen voor de volgende wedstrijd is nog tamelijk onzeker, de stabiliteit is ver te zoeken. Maar ondanks dat staan we in ons debuut-jaar toch maar mooi 2e in deze klasse en daar mogen we (en zo’n beetje half mannelijk-Hevoc erbij) best wel even trots op zijn! Van hieruit veel beterschap voor Pelle, wiens mokerslagen we voorlopig moeten missen!

 

Fokke