Heren3 Mobiel !?

26 november 2013

Afgelopen vrijdag was het weer zo ver: heren3 mocht weer aantreden! De echte liefhebbers onder de volgers van dit team (en hoeveel zijn dat er wel niet?) maakten zich weer op voor een potje steengoed volleybal en kwamen ook dit keer weer niet bedrogen uit! De tegenstander was Reva2 uit Gorredijk, die ons ontvingen op het barbaarse tijdstip van 21.30 u. Gelukkig maakt dat mieterse houten vloertje aldaar veel goed. Heren3 was met 6 man en non-playing captain Klaas B , geen exotische invallers deze keer. Taxi was dit keer de heilige koe van Marten Busstra, en WAT VOOR KOE WAS DAT! Het hele team vond een plekje in dit bakbeest, die de competitie met dat grote monster van Esther van Wijk makkelijk aan kan. Terstond doopten we dit voertuig tot Heren 3 MOBIEL.

Eenmaal los in de eerste set wat het eigelijk van meet af aan: heren3 stijl. Het 4e punt van de wedstrijd werd gehaald doordat Henk een gemeen prikballetje van de grond af pannekoekte waarna de bal via 2 andere armen weer mooi over het net terug viel. Ook het woeste figuur met de lange zwarte manen (hij leek een beetje op een soort Jezus) boezemde heren3 niet echt angst in. Zonder veel problemen de eerste set in de tas.

De tweede set (klassiek lastig wanneer de eerste set vlot gaat, zoiets doet iets in de koppies) was in no-time 5-0 voor de tegenstander. Tijd voor Klaas B om de boel wakker te schudden. Gelukkig pakten we de draad redelijk op, maar los komen van de tegenstander was er dit keer niet bij. Rimmer en Arno probeerden het om de beurt op de buiten, soms afgewisseld door uw schrijver, en dat pakte best aardig uit. Na nog een goede time out van Klaas wisten we rond 21-21 door te drukken, om de set met 25-23 toch te pakken. Chapeau, dat was niet makkelijk. Is dit de gezonde invloed van trainer Gijs, om op de juiste momenten rustig te blijven? Tegen AVC2 ging het de laatste set net zo!

De laatste set ging weer wat makkelijker, maar nu was de concentraties onze grootste vijand. Na een grote voorsprong begonnen we slordig te spelen en ineens stond het weer 17-13. Gelukkig waren we bijtijds wakker en konden we ook de derde set bijschrijven, inmiddels rond de klok van 11. Alweer een gouden balletje, ongekende luxe voor heren3. De spreekwoordelijke druk op de koploper werd hiermee in stand gehouden (of zoiets).

Snel douchen en naar het thuishonk voor een goudgele versnapering met gepaneerde vleeshapjes incluis. Vrijdag mogen we weer thuis, dus voor de liefhebbers van steengoed volleybal en al onze verdere groupies geldt: MIS HET NIET!