HeVoC DS 5 – v.c. Joure DS 2

22 september 2013

Om het goeie voorbeeld maar te geven aan alle verslaggevers binnen de Hevoc teams, hier dan het eerste voor seizoen ’13-’14 namens dames 5. De bekerwedstrijd van vrijdagavond is ook zeker een verslagje waard, omdat we hebben gewonnen!

Dat was raar, een Blauw-Wit hal vol met volleyballers, twee netten tussen de velden en het gehussel en gewissel met kleedkamers (opeens was de altijd herenkleedkamer nu dameskleedkamer en moesten we gillen als meiden om de heren uit deze kleedkamer te weren). Die korfballers toch ook;)

Nog wat onwennig liepen we de hal binnen en voelden ons nog niet helemaal thuis. Dit veranderde meteen toen Willem consumptiebonnen begon uit te delen namens Hevoc! Fijn, die derde helft was in ieder geval al binnen.

De prognose voor deze wedstrijd tegen het 2e klasse team van Joure was gebaseerd op geen verwachtingen, maar op gewoon lekker spelen. Joke kwam ons versterken want onze Anja stond kinderwagens te verkopen in Keulen. Eva moesten we ook missen vanwege haar werk.

We begonnen wat onwennig en stonden al gauw 6 punten achter, maar nadat we iets meer gefocust waren en de gaatjes opzochten, liepen we een paar puntjes uit en konden we de set net binnenhalen met 25-23. Helemaal in euforische stemming gingen we op naar de tweede set waarbij Karin nog een setje ging tellen nu samen met hulp van Johan. Die stemming was te merken, al snel liepen we uit op Joure, maar na wat foutjes aan onze kant stond het toch weer even gelijk. Met aanmoediging vanaf de kant wisten we er een eind aan te breien en was het 25-21. Als blije lammetjes in de lente stonden we als gekken te springen, zo blij! Alleen Karin keek nog wat dubieus en vroeg ‘huh, maar er is toch nog een derde set?’

Na het veld opgeruimd te hebben, konden we op zoek naar een kleedkamer en liepen we een dameskleedkamer binnen waar dit keer heren stonden. Erg verwarrend allemaal.

De derde helft was aangebroken en het was hapjestijd. Joke had wel honger na met die drukke dames te hebben gespeeld en bijna hadden we dan ook de 50 hapjes voor 8 euro besteld. 50 HAPJES VOOR 8 EURO!!!! :O huh! Ja het kan echt in de BW-hal. Toch maar door de helft gedaan en ze waren heerlijk. Volgende week mogen we weer genieten van de hapjes, dan spelen we de eerste competitiewedstrijd tegen Wordt Kwiek.