HeVoC DS 5 – Wordt Kwiek DS 1

29 september 2013

Dames 5 heeft een eigen Wup. Dan kun je denken aan verschillende dingen; een wijkuitvoeringsplan, een hengst die Wup heet of de grote Wuppie van de Albert Heijn (ter gelegenheid van WK 2006). Maar nee, het is een afkorting van, jawel, de warming-up. Dit deel van de training en wedstrijd is zeer essentieel en daarom heeft Willem hier een professioneel tintje aan gegeven. Uitwerking hiervan is meer team-spirit en succesvolle afleiding van de tegenstander. Tot op heden waren dit de uitwerkingen maar sinds vrijdag is er een nieuwe bijgekomen; een onverstaanbare, vreemde geluidmakende en rood aanlopende buitenspeelster. Effect hiervan is een concentratiestoornis bij de betreffende speelster maar ook bij de andere teamleden die afgeleid worden van datgene waar ze mee bezig waren, juist ja warm worden en focussen op de wedstrijd. Of dit invloed had op de eerste competitiewedstrijd van het seizoen zal ik in het midden laten, maar de eerste set verloren we wel met 16-25.

Na een peptalk van de coach werden we meer gefocust op wat we moesten doen daar in de BW-hal en begonnen we met volleyballen. Eén voor één werden de punten gestaag binnen getikt en zo ook de tweede set, 25-22 voor ons. Fijn, dat was er in ieder geval 1, nu de laatste nog. Ook hier weer een aanmoediging van de coach en warempel met karakter en vechtvermogen wonnen we deze ook met 25-20.

Na het veld te hebben opgeruimd en in 2 rondes douchen elk teamlid aan bod was gekomen (de rekenaars onder ons zullen nu realiseren dat er 1 iemand geen doucheronde heeft gehad) gingen we fris en fruitig de kantine in voor de hapjes en drankjes. Met volle teugen werd hier genoten van Erdinger wat het reukvermogen op scherp zette en de trainert die ene meid er zo tussenuit pikte. Nieuwsgierig? Het schijnt dat ze Selena Gomez heel leuk vindt.Selena-Gomez---Terry-Richardson-photoshoot-2013--01-e1363386073996

Al met al een bewogen avond en mocht je meer interesse hebben in dit team, de verschillende speelsters en de Wup, kom ons vrijdagavond dan aanmoedigen, we spelen dit keer om 19:00 tegen De Griffioen.