Hevoc H3

21 oktober 2013

Zonder AnneLies, AnneKies en met Ibu,

Het gaat qua uitslagen goed met de heren van Hevoc heren 4…uh heren 3 dit jaar. Al zou je dat gezien de waslijst aan kwalen, pijntjes en “ernstige ziekten” niet verwachten.

Om er even een paar op te noemen;

–       Liesbreuk

–       Kiespijn

–       Ruimte op de knie

–       Read kopke

–       Enkel

–       Cenosillicafobie (uitleg, zie Google, te lang om hier uitgebreid te behandelen, als het al te behandelen is)

–       Regelstress (vooral bij aanvoerder)

–       Etc., etc., want als we alles op moeten noemen waar Arno last van heeft dan wordt het verslag te lang. We kunnen beter zeggen, als Arno geen last zou hebben is er iets aan de hand.

Voor de grap zeggen we al dat onze auto’s wel op de parkeerplekken met een bordje mogen zetten, het zal niet lang meer duren. De enige trouwens waarvan we nog geen klachten gehoord hebben is onze nieuweling Erwin. Hij is tevens de Benjamin van het team, hopelijk steken we hem niet aan.

Uit bovenstaande kunt u wel begrijpen dat het een wonder is dat we de eerste twee wedstrijden überhaupt een team op de been hebben kunnen brengen. Als we dan ook nog er bij vertellen dat we twee keer gewonnen hebben met 2-1 wordt het bijna ongeloofwaardig. Maar toch is het zo. De beste seizoenstart sinds jaren (beker buiten beschouwing latend). Ook niet de minste tegenstanders, Advendo en Steggerda de nummers 3 en 4 van het vorige seizoen. En twee keer een laatste set met minimaal verschil winnen, tussen de oren zit het dus wel goed.

Voor dit laatste hebben we dan ook de perfecte trainer aangetrokken, Gijs Bolt. Zijn eerste mededeling bij de 1e training was dat hij ons technisch niet beter zou maken, maar wel dusdanig het spelletje beter leren lezen dat we wel zouden winnen i.p.v. net verliezen. Ondanks de magere trainingsopkomst, mede door bovenstaande lijst, heeft deze trainingsmethodiek dus al zijn vruchten afgeworpen.

De eerste competitie wedstrijd in de Blauw Wit hal tegen Advendo begon matig met 10-25 set verlies. Echter hierna herpakten we ons door een gouden wissel van inderdaad onze trainer die we tijdens zijn bezoek aan onze wedstrijd meteen ook tot coach bombarderen. Onder het motto: als je er toch bent, kun je net zo goed wat doen. Met setwinsten van 25-17 en 26-24. Speciaal dankwoord bij deze nogmaals aan invalkracht Henri!

Afgelopen vrijdag moesten we uit tegen Steggerda in de Duker in Noordwolde. Na de nodige regelstress van tevoren konden we toch met 1 auto richting Noordwolde. Ik hoor u al denken, hoe past dat…. Nou dat past inderdaad in de grote familie-auto van Martin. En met wat hulp van de verlichting van de Ipad van Leonard, die overigens dankzij de zeer flexibele medewerking van Hevoc heren 1 ons team dit keer compleet maakte. Dank Heren 1, dank Leo! Fokke was degene die tot zijn grote spijt op het laatste moment moest afhaken omdat zijn behandelde kies of was het nou lies, te veel opspeelde. Setwinst in set 1 en 3 (deze laatste 27-25) leidden uiteindelijk tot 2-1 winst in deze lastige uitwedstrijd en een zeer smakelijke versnapering in de thuishal.

Komende vrijdag spelen we thuis, uit tegen de heren van Flora.