HEVOC Mini’s scoren op slot toernooi

15 april 2014

Hallo Hevoc-ers,

Zaterdag 5 april 2014 reisden alle mini’s van Hevoc afvoor het laatste toernooi van het seizoen naar de gloednieuwe sporthal van Nieuwehorne. Hadden we bij het vorige toernooi in Sportstad – Heerenveen nog het voordeel van het thuisspelen, nu kwamen de papa’s, mama’s, opa’s/pakes en oma’s/beppes mee met de maar liefst 10 ingeschreven miniteams. Er werd door diverse teams gestreden om het kampioenschap.

Bij de mini’s werden de punten van de laatste 2 toernooien bij elkaar opgeteld, dus ook de punten van Heerenveen telden mee. Er werd tussen de wedstrijden door dus vaak op de scorelijsten gekeken om te zien hoeveel punten de tegenstanders hadden gescoord. Tussen 9.00 en 15.00 werd er gevangen, opgeslagen, gepasst, bovenhands en 1, 2 of 3x overgespeeld. Kortom Cool Moves Volleybal!

Hierbij een korte samenvatting per team met daarbij natuurlijk ook de eindscores van dit seizoen.

Hevoc 1 – poule 5.2: dit meidenteam eindigde in Heerenveen op de tweede plaats. Al vroeg in de ochtend was de eerst wedstrijd van dit team. Niveau 5 heeft het meeste weg van het “echte” volleybal. Een goed begin in Nieuwehorne. Met 2 gewonnen wedstrijden was het voldoende om de tweede plaats te behouden. De andere twee wedstrijden werden nipt met 19-21 en 21-22 verloren. Super gedaan meiden van Hevoc 1!

Hevoc 2 – poule 5.1:  in Heerenveen werd voor het eerst in dit seizoen de koppositie behaald in deze poule. Ook in Nieuwehorne ging dit team voortvarend van start. Ondanks de overwinningen van
34-23, 40-28 en 40-13 werd het toch nog een spannende laatste wedstrijd tegen de kampioen van eerdere toernooien. Ze lieten zich niet gek maken, bleven goed opslaan en 3x spelen. Dit resulteerde in een 37-26 overwinning. Hevoc 2 mag zich een jaar lang kampioen van deze poule noemen!

Hevoc 3 – poule 4.1:  Hevoc heeft dit jaar ook een echt jongensteam. Vandaag werd met een gastspeler gespeeld, waardoor er nog steeds met 4 jongens in het veld werd gespeeld. In niveau 4 wordt de bal na de opslag gepasst, gevangen en opgezet naar een medespeler. Best nog wel lastig, maar met een goede opslag kunnen er al snel punten worden gescoord. Er kwamen dit toernooi nog 6 punten bij en Hevoc 3 eindigde dan ook op een mooie 4e plaats.

Hevoc 4 – poule 4.2: samen met Hevoc 5 werd er door de meiden van Hevoc 4 in poule 4.2 gespeeld. In Heerenveen werd de eerste plaats al opgeëist. Ook in Nieuwehorne was dit team oppermachtig. Er werden maar liefst 5 wedstrijden gewonnen, 13-4, 16-15, 20-13, 19-9 en 24-13. Met in totaal over 2 toernooien 18 punten, de ware kampioen van poule 4.2.

Hevoc 5 – poule 4.2: met Hevoc 4 als trainingsmaatjes en de latere kampioen in deze poule was het voor de meiden van Hevoc 4 nog moeilijk om de tweede plaats te veroveren. Er werden toch nog 3 wedstrijden gewonnen met 16-15, 23-8 en 20-10. Goed voor de gedeelde derde plaats in deze poule. Goed gedaan meiden!

Hevoc 6 – poule 3.1: dit meidenteam had in Heerenveen een vierde plaats behaald met 5 punten. Er werd goed opgeslagen, maar ook de eerste bal passen beheerste dit team goed. Al snel werden er wedstrijden met 5-0 en 7-0 gewonnen. Maar er werd ook gescoord met 4-1 en 4-2. Als laatste werd gespeeld tegen de directe concurrent en werd er nog een punt gehaald (3-3). Met 14 punten en een beter puntensaldo werd Hevoc 6 kampioen van de poule. Gefeliciteerd!

Hevoc 7 – poule 3.2:  dat niveau 3 best nog wel lastig is, ondervond ook dit meidenteam van Hevoc 7. In Heerenveen werd met 3 punten een vijfde plaats neergezet. In Nieuwehorne ging het stukken beter. Er werden maar liefst 4 wedstrijden gewonnen! Nadat alle punten geteld waren, werd aan dit team de derde plaats toebedeeld. Een mooie inhaalrace dames!

Hevoc 8 – poule 3.3: de meiden van dit team zijn het seizoen begonnen in niveau 2 en later doorgestroomd naar niveau 3. De eerste bal moet gepasst worden en daarna gevangen worden door een medespeelster. In Heerenveen werd met 2 punten de zesde plaats behaald. Het passen bleef lastig, maar de opslag was goed. De punten werden meer dan verdubbeld (5). Met 7 punten een gedeelde 4e plaats in de poule. Een mooie ervaring in niveau 3!

Hevoc 9 – poule 2.2: de wedstrijden van dit mixteam werden ’s middags gespeeld. In Heerenveen werden ze vierde in hun poule. Hevoc 9 bestond in Nieuwehorne uit 2 jongens en 3 meisjes. De kracht van dit team was wel het passen-vangen. Hierdoor kwamen alle vier de spelers al snel weer in het veld, je moet het maar durven! Er werden vandaag 3 wedstrijden gewonnen met 3-1, 6-0 en 4-1. In totaal werden er 10 punten gescoord over twee toernooien en bleef de vierde plaats behouden. Goed gedaan jongens en meiden!

Hevoc 10 – poule 2.3: dit mixteam speelde in Heerenveen al met een paar nieuwe kinderen. Ook nu kwam er nog een nieuwe sterspeler bij. In Heerenveen werden 6 punten gescoord, in Nieuwehorne kwamen daar nog eens 6 punten bij. Ondanks het nog vroege uur, werd voor elke bal gevochten. Ook de kniebeschermers werden goed gebruikt. Met 12 punten werd de tweede plaats behaald in de poule. Super gedaan!

We gaan nog even lekker door met trainen op maandag en woensdag  of op dinsdag en donderdag. Van 16 t/m 18 mei zijn we te vinden in de bossen van Bakkeveen en daarna volgt de zomerstop!

 

Groetjes Christina Feenstra

(mama van de mini’s Egon-Timo-Vera)

 

De KAMPIOENEN:

Hevoc 2 Kampioen Hevoc 4 Kampioen Hevoc 6 Kampioen

HEVOC 2 : Daniel, Wolter, Sem, Egon en Nienke       HEVOC 4:Lotte, Aida, Daniella en Ajla        HEVOC 6: Amira, Michelle, Julia, Kathelijne en Lieke