HS2 naar pretpark in Scharnegoutum

2 november 2014

“Een pretpark in Scharnegoutum” , hoor ik u denken. Die heb ik nog nooit gezien.

Nu ik kan u vertellen…. Heren 2 heeft in de achtbaan van Scharnegoutum gezeten.

Op de warmste novemberdag ooit was het de beurt aan Heren 2 om aan te treden tegen de Plakkers Heren 1 in Scharnegoutum. Wat daar allemaal gebeurde kan ik u het beste schetsen door de Goliath in Walibi als metafoor te gebruiken.

De eerste twee sets zijn kort te omschrijven. Wij nemen plaats in de stoeltjes, de beugels gaan vast, de wagens zetten zich in beweging en worden door de tandwielen naar boven getrokken. 2 sets lang zaten wij in de lift omhoog. Het kon niet op en wij stegen meer en meer boven ons zelf uit. 2 sets winst met de tegenstander onder de 20 punten. Wat een weelde daarboven en je voelt je onoverwinnelijk. 2-0 voor.

Dan.., over het randje gaan de wagentjes vervolgens met een donderend geweld naar beneden. De wind om je oren en je voelt dat de snelheid wordt opgevoerd. Dat was ook wat er met ons gebeurde. Ons niveau daalde met de snelheid van de achtbaan en op het moment de we beneden  en door de lange bocht waren, stonden we met 2-2 gelijk.

Ons restte niets anders dan ons op te maken voor het laatste deel van de Goliath, de vijfde set.  Voor wie wel eens in de Goliath heeft gezeten weet dat er 2 korte hobbels komen en vervolgens een scherpe bocht naar rechts naar de finish.

Zo was de vijfde set ook. 2 hobbels en we stonden met 9-2 voor. Vervolgens een scherpe bocht naar recht en we verliezen de set met 10-15. Enigszins gedesoriënteerd stappen we, onszelf afvragend hoe dat kon gebeuren, uit de wagentjes. Iedereen eerst even een beetje misselijk maar dat ging gelukkig snel over. 2-3 tegen deze tegenstander in hun eigen (erg warme) pretpark is immers een prima resultaat!!!

8baan

Gelukkig was er als troost bier en een broodje worst met sauerkraut.

De eindconclusie is dat iedereen van elkaar kan winnen en verliezen, dat onze 2 verlieswedstrijden alleen maar met 3-2 zijn geweest, we gewoon meedoen in de poule, en we volgende week “gewoon” weer gaan knallen tegen LVC.