Jongens C worden kampioen in stijl

5 april 2017

Hallo allemaal.

Jullie hebben dit kalenderjaar nog niks van ons gehoord, maar we wilden de spanning even opbouwen.

Na in januari 2 setjes ingeleverd te hebben tegen VC Joure en VC 058 wisten we de draad weer op te pakken. De 4-0 zegereeks werd weer voortgezet. Gedurende de maanden januari, februari en maart vielen er steeds meer concurrenten af voor het kampioenschap.

24 maart was het dan zover. De kampioenswedstrijd tegen de jongens van VC Sneek. Mooier kon het niet. Voor ruim 80 supporters die getuige wilden zijn van dit schouwspel moesten de jongens 2 sets binnen halen.

 

In de eerste set zat er nog wat spanning op. De wedstrijd ging lang gelijk op, maar na de 15 punten wisten de jongens van HEVOC dan toch het verschil te maken. De set wonnen we met 25-18. Bam, nog 1 punt te gaan.

In de tweede set gooiden we de remmen los. VC Sneek kwam er deze set niet aan te pas. Schitterend, verzorgd, met bijna kunst werd Sneek weggespeeld. 25-5!!!!  Campione, campione olé olé.

Na deze set moesten we de concentratie weer oppakken. Onderling was er afgesproken om vanaf het moment dat het kampioenschap een feit was het 1-5 systeem te gaan spelen. Noël, Daan en Jesse op de midpositie. Sem en Wolter als spelverdeler en Sepp, Tristan en Daniël op buiten waarbij Tristan ook nog ingezet kan worden als diagonaal. Ook nu werd er weer goed gespeeld en wederom wisten de jongens van Sneek niet bij te blijven. Net als de eerste set werd deze set afgesloten met 25-18.

In de vierde set zakte de concentratie toch een beetje weg. Hierdoor liep de pass minder, zodat de spelverdeler meet moeite moest doen bij zijn set ups. Het werd nog erg spannend de laatste set, maar toch wisten we ook deze set winnen af te sluiten, zij het nipt, met 27-25.

We willen de supporters bedanken voor hun komst. Geweldig om voor zoveel publiek te kunnen spelen. Nog nooit gezien bij een kampioenswedstrijd van Hevoc.

Daarna konden de jongens zich storten op de kampioenstaart en werd het kampioenschap nog goed gevierd in de kantine van de Blauw Wit hal. Foto’s worden binnenkort geplaatst op de facebookpagina van HEVOC.

Kampioensgroeten van De JONGENS van JC1