Kneus en co tegen Stavoren

4 februari 2017

Vrijdag 3 februari had Stavoren de verste uitwedstrijd van hun competitie bij ons in de gezellige sportieve leuke Blauw-wit hal.

Met wederom het nodige gepuzzel, door blessures en ziekte (hadden we nog niet gehad dit jaar…), Stonden wij rond half 9 weer Klaar voor een enerverend potje volleybal.

 

Met onze Coach Pelle en invalspelers Allard en Henri en Henk er dit keer ook weer bij konden we de warming up snel aanvangen. Na onze warming up konden we met de eerste set beginnen met Allard op de bank. Stavoren leek nog niet helemaal door te hebben dat de warming up afgelopen was en wij raakten alles zoals het moet, visten paar balletjes op, scoorden op mid, achterover en buiten en brachten zelfs onze 3 meter aanvallers in stelling. Dit allemaal door onze hele goeie pass deze set. Het werdt door 5 fouten van onze kant 25-5 voor ons.

Dit is natuurlijk opzich een leuk begin maar meestal belooft dat een lastige 2e set te worden en idd Stavoren had de warming up afgesloten en begonnen nu ook te volleyballen en wij wisselden Allard voor Fokke, Op de een of andere manier lukte er zeer weinig, raapten wel redelijk veel balletjes op maar veel ging net niet… na een fikse achterstand en 2 verstandige time-outs incl wissel rond de 18 punten konden wij precies op tijd de set doen kantelen en wonnen we deze met 25-23.

De derde set begonnen we net als de tweede set maar deze set hadden zij besloten uit een ander vaatje te tappen.. de 1e man op service besloot er gelijk maar 11 kanonskogels uit te knallen en toen stonden wij dus met 0-11 achter. Na weer een tactische time-out en opbeurende woorden van Coach Pelle kwamen wij weer in de wedstrijd. Blockjes, 3 meters, duikpaasjes en mooie aanvallen bleek dat wij die achterstand niet meer goed konden maken en verloren we deze set met 23-25.

Toen de vierde set, net als de eerste, met een getergde Rimmer die bijkant alle ballen ging opeisen, beetje driftig kijkend, strak passend en fantastisch 3 meter ballen sloeg ging het de goede kant op, Henri aanvallend op de buiten, Klaas scorend op de mid en Marten passend weer helemaal de oude, Fokke duikend, wijzend, juichend, enthousiast joelend en Henk spelverdelend als een echte heer, wonnen we deze set en de 4 punten met 25-23.

 

Mannen het was me weer een waar genoegen en tot de volgende ronde maar weer.

 

Gr, Henk (eindelijk HEERLIJK spelend op zijn eigen positie ipv de lastige invalposities van de laatste weken 😉  )