Update van de trotse trainer van MA2 en MC2

29 november 2016

Ook dit seizoen heb ik mijn passie als T/C voortgezet. Na afgelopen seizoen T/C van de MA2 zijn geweest, heb ik ervoor gekozen om dat dit seizoen ook weer te doen (Met een top assistent coach, Corien). Daarnaast ben ik dit seizoen ook T/C geworden van de MC2. Geweldig om met twee teams aan de slag te mogen!

De MA2 had een zwaar seizoen achter de rug. Veel wedstrijden werden verloren, af en toe gedoe binnen het team en het plezier werd minder. Maar met zijn allen hebben we het toch het beste er van weten te maken. Trots op de dames! Het nieuwe seizoen kon beginnen, helaas wel met een vrij krappe selectie, maar iedereen hield hun koppie omhoog. Het mocht niet baten voor de meiden. Wedstrijden werden verloren, wedstrijden werden gespeeld met 5 speelsters en het plezier daalde enorm. Door de terugkeer van Laura en een invalschema (ook met dank aan Johan en Fokke) met reserve speelsters staan ze nu elke wedstrijd met 7 of meer speelsters, waardoor dit probleem is opgelost en de meiden daar enorm opgelucht over zijn. Je zag gelijk een stijgende lijn bij de meiden, ze hadden er weer plezier in en het volleybal werd steeds beter, waardoor ze ook sets wisten te winnen. Helaas vielen de meiden ‘door omstandigheden in het team’ weer in een dal. Het plezier was er weer af. Zonde, want volleybal is natuurlijk hartstikke leuk! We hebben met zijn allen een doel opgesteld: plezier maken en spelen als een team. Met die basis richten we ons verder op de wedstrijden, want de meiden kunnen allemaal goed volleyballen en als ze dat met zijn allen doen en laten zien, ben ik er van overtuigd dat ze stijgende lijnen maken en wedstrijden winnen. De dames hielden kun koppies weer omhoog en je zag gelijk dat ze er met zijn allen voor gingen. Ze hadden er weer plezier in, ze speelden als een team en ze volleybalden gelijk stukken beter. We gaan er met zijn allen voor om dit vast te houden. Na alles wat het team heeft meegemaakt, ben ik zeer trots dat ze er allemaal nog staan en niet opgeven. Het zijn geweldige meiden en toppers!

Dan verder met de meiden van de MC2. Waarvan ik vaste trainer ben en ze samen coach met Ton, Peter Jan en André. Het is vrij lastig om de meiden elke week te coachen omdat ik ook zelf wedstrijden heb en de MA2 moet coachen. Daarom ben ik erg blij dat deze ouders dit willen doen. Het zijn allemaal leuke jonge meiden, die veel van giechelen en praten houden. Leuke uitdaging dus! De meiden doen goed hun best op de training en dat is ook terug te zien in de competitie, ze staan namelijk eerste! Trotse trainer dus! De meiden hebben af en toe wel moeite met 3 keer spelen, waardoor het af en toe wel een tennis wedstrijd lijkt. Maar de meiden willen graag winnen en dat is dan ook wel weer super om te zien. De meiden gaan elke week stapjes vooruit waardoor het volleybal beter word. En als de meiden dit zo vol blijven houden, ben ik er van overtuigd dat ze dit seizoen kampioen kunnen worden.

 

Ik ben erg blij om T/C te zijn van deze twee leuke teams. Ik hoop dat ik de meiden nog veel kan leren en dat ze een goed seizoen draaien, met vooral veel plezier. Daarnaast hoop ik natuurlijk ook dat ik nog lang T/C kan blijven bij Hevoc. Geweldige passie!

 

 

Oant sjen,

Fardou Bos