Zing es een liedje

19 maart 2017

Na enige tijd eindelijk weer een wedstrijdverslag van dames 2. Niet alleen qua het maken van verslagen, maar ook speltechnisch, zaten wij de afgelopen weken een beetje in de put.
Het begon allemaal in het pitoreske Wâldsein begin februari.. deze wedstrijd speelden we prima, maar helaas had de scheidsrechtster een andere kijk op de wedstrijd dan ieder andere aanwezige in de zaal. Laten we het er maar op houden dat de bijzondere mevrouw bijzondere beslissingen maakte waardoor zelfs de tegenstander soms het schaamrood op de kaken had staan.

Na deze wedstrijd volgden helaas nog een aantal potjes waarin wij het gewenste niveau niet behaalden, ik zal hier dan ook maar niet teveel woorden aan vuil maken. Op 3 maart hadden we wederom een wedstrijd in woudsend waar we (dit keer niet de tegenstander maar nu wijzelf) beschaamd het veld verlieten. Hierna sprak Marjolijn de wijze woorden: de circel is rond. We zijn hier een aantal weken geleden begonnen aan een slechte reeks, nu is het klaar en sluiten we deze weer af. Mooi gesproken coach!

Dus.. met frisse moed begonnen wij aan de wedstrijd tegen SNVV. Een team dat 2 plekjes lager stond op de ranglijst en waar we de vorige wedstrijd met 3-1 van gewonnen hadden.
De eerste set ging hartstikkene goed. De sfeer zat er goed in, het liep allemaal lekker, zowel aanvallend als verdedigend zaten we er goed bij. Eindstand: 25-19.

De 2e set hebben we de teamspirit goed weten te behouden. Wanneer 1 iemand besluit slecht te gaan spelen, dan doen wij namelijk allemaal gewoon lekker mee. Geen probleem, zo zijn wij als dames 2, alles voor het teamgevoel. Nou goed, de 2e set was dus een collectief falen van onze kant, de eindstand van deze set heb ik verdrongen.

we waren het er over eens dat dit niet helemaal de bedoeling kon zijn. Ons publiek (3 moeders sterk) konden we niet nogmaals teleurstellen en dus gingen we de 3e set direct goed van start. Verdedigend zaten we er weer goed bij, onze nieuwste aanwinst Djoeke speelde de sterren van de hemel en de set vloog voorbij. Eindstand 25-12

De 4e set werd nog iets spannender door een goede serve serie van de dames uit st. Nyk maar uiteindelijk hielden wij het hoofd koel en eindigden we deze set met 25-20.

De komende wedstrijden hopen wij dit vast te houden om er een mooi eind van het seizoen van te maken.

Deze 3-1 overwinning was helaas de laatste wedstrijd van dit seizoen voor Fardou. Zij is op dit moment op stage in Indonesie. Wat zal het stil zijn op de trainingen de komende weken 😉